Türkiye’de Toplumsal Yapı ve Değişim
- Post by: Lütfi Sunar
- Mayıs 29, 2020
- Comments off
Genişletilmiş & Gözden Geçirilmiş 4. Basım
1-3. Basımla
Editör: Lütfi Sunar
Yazarlar: Erhan Tecim, Ertan Özensel, Kadir Yıldırım, Lütfi Sunar, Mahmut Hakkı Akın, Mehmet Fatih Aysan, Mustafa Kömürcüoğlu, Necdet Subaşı, Öner Buçukçu, Yunus Kaya
ISBN: 978-605-7895-31
Sayfa Sayısı: 384
Baskılar:
1. Basım, 2014
2. Basım, 2015
Güncellenmiş 3. Basım, 2016
Genişletilmiş ve Güncellenmiş 4. Basım, 2019
Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık
Toplumsal değişim nedir?
Türkiye'nin toplumsal yapısını nasıl açıklarız?
Türkiye'de toplumsal değişimin dinamikleri nelerdir?
Sosyolojinin temel çalışma alanı olan toplumsal yapı ve değişim çerçevesinde bugüne kadar birçok teori geliştirilmiş, kavramlar üretilmiş ve nihayetinde yeni bakış açıları meydana çıkartılmıştır. Bir bilim olarak kendi kuramsal ve ampirik gelişimini toplumsal değişimin incelenmesi üzerinden gerçekleştiren sosyolojideki bu merkeziliğin aksine Türkiye'de bu alanda yeterli çalışmaların yapıldığını söylemek güçtür. Hâlbuki Türkiye toplumu çeşitli sarsıntılar ve krizlerle sürekli bir biçimde hızlı ve kapsamlı bir toplumsal değişim yaşamaktadır. Bu durum ise artan ilgiye rağmen toplumsal yapı ve değişim analizlerinin sağlamlaştırılması gerektiğini göstermektedir.
Elinizdeki kitap, konuyu kuramsal temelleri ve ampirik uygulamaları ile bütüncül bir şekilde ele alan temel bir başvuru kaynağı olarak hazırlandı. Oldukça karmaşık olan toplumsal değişim konusunu kapsamlı bir şekilde ele almak için kitapta, konuyu değişik disiplinlerin birikimi ve perspektiflerinden faydalanarak ele alan yazılara yer verildi. Kitap içerisinde eserin takibini ve anlaşılırlığını kolaylaştıracak temel kavram açıklamaları, okuma parçaları ve ilgilenenlerin başvurabileceği ileri okuma önerileri bulunuyor. Öğrencilerin, araştırmacıların ve konuya ilgi duyan meraklı okuyucuların faydalanacağı bu kitap, Türkiye'de yaşanan toplumsal değişimle ilgili temel kavram ve konular hakkında bir bilgi çerçevesi oluşturuyor.